Informace o
zpracování osobních údajů

 

Správce údajů:Mateřská škola Zlín, U Dřevnice 206, příspěvková organizace
Kontakty na správce:Mateřská škola Zlín, U Dřevnice 206, příspěvková organizace
PhDr. Ivana Vymětalová U Dřevnice 206
763 02 Zlín – Louky
mobil: +420 607 536 960
telefon: +420 577 105 537
fax: +420 577 105 537
[email protected]
www.ms-louky.info
Poslední změna:1. 9. 2018

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce Mateřská škola Zlín, U Dřevnice 206, příspěvková organizace j​sme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy ve škole. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.
Kontakt​ na ​pověřence pro ochranu osobních údajů:

Bc. Pavla Štěpánová
tel.770 600 625
[email protected]

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve škole, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce školy.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech1. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

1 Čl. 38 odst. 5 ON

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve škole (odborně řečeno – naše škola je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, z​da se zpracovávají, a žádat jejich k​opii (export) (podrobněji čl. 15 ​Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679​, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů.​​Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat ​opravu svých osobních údajů​, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání,​ pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich z​pracování ​omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. ​námitku​(podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace,​vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“). Jejich obecný přehled zveřejňujeme níže.
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat.​ Souhlas odvoláte tak, že na adresu s​[email protected] zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům se musíte identifikovat a uvést na sebe kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e-mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se do školy dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo ​podat stížnost k​ Úřadu pro ochranu osobních údajů.​Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s ​pověřencem​. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

Jaké osobní údaje v jednotlivých agendách („účelech zpracování“) zpracováváme?

Velkou část údajů ​o dětech a jejich zákonných zástupcích zpracováváme, protože nám to přímo ukládají zákony či navazující prováděcí předpisy (školský zákon, zákony o zdravotním a sociálním pojištění, vyhláška o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky, vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných a další). Takto zpracováváme především jméno a příjmení, rodné číslo, státní občanství, místo narození a místo trvalého pobytu, údaje o průběhu a výsledcích vzdělávání, údaje o zdravotní způsobilosti, jméno a příjmení zákonného zástupce, místo trvalého pobytu, adresu pro doručování písemností, telefonické spojení. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci v naší škole/školce, údaje ze školní matriky pravidelně předáváme Ministerstvu školství.

Dále zpracováváme na základě smluv údaje ​o našich zaměstnancích a dodavatelích či jejich zástupcích. Takto zpracováváme především jejich jmenné a kontaktní údaje, údaje o platu a odměně a dalších platbách, údaje pro zdravotní a sociální pojištění, bankovní spojení a další podobné údaje. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci v naší škole/školce, případně je předáváme na žádost nebo z důvodu plnění zákonné povinnosti ČSSZ, finanční správě, Úřadu práce ČR, zdravotním pojišťovnám.

Dále na základě plnění úkolu ve veřejném zájmu zpracováváme některé osobní údaje v dalších evidencích, například pronájmů tělocvičny, zájmových kroužků, dále pro informování na webu o školních událostech a další. V kombinaci se smlouvami zpracováváme také údaje potřebné pro školní stravování, školní výlety a zájezdy, školy v přírodě či lyžařské kurzy a další podobné agendy. S těmito údaji pracují pouze určení zaměstnanci v naší škole/školce, popř. v případě akce pořádané školou je předáváme ubytovacímu zařízení, plavecké škole, cestovní agentuře apod.

Osobní údaje uchováváme po dobu nezbytnou k účelu, pro který je zpracováváme, případně po dobu stanovenou spisovým a skartačním řádem.

Osobní údaje nepředáváme do nečlenských států Evropské Unie.

Osobní údaje nejsou předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování.

Jídelníček Louky
pondělí 29.11.

Přesnídávka

rohlík s máslem, zelenina, kakao /1/1,7/ jablko, jahodový čaj

Ob

Oběd

polévka rajská s těstovinou /1/1,3,7/ kuřecí rizoto se zeleninou, sýr, šťáva /1/1, 7,/

Sv

Svačina

chléb s pomazánkou z cottage sýru, zelenina, limetkový čaj /1/1,7/

Za dobré jídlo ručí
Ilustrace jídla
Dita O.
Vedoucí stravování

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

ČísloPopisPodrobnosti
1.OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEKpšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2.KORÝŠI a výrobky z nich
3.VEJCE a výrobky z nich
4.RYBY a výrobky z nich
5.PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
6.SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
7.MLÉKO a výrobky z něj
8.SKOŘÁPKOVÉ PLODYmandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9.CELER a výrobky z něj
10.HOŘČICE a výrobky z ní
11.SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
12.OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13.VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
14.MĚKKÝŠI a výrobky z nich
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Zlín 2Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Zlín 2